Liseberg

Liseberg är ett populärt utflyktsmål oavsett om du åker dit med din partner, familj, vänner eller någon annan grupp människor. Att besöka ett tivoli kan vara riktigt roligt, även om man är vuxen. Du kan åka olika attraktioner, äta god mat, fika, köpa lotter eller helt enkelt bara strosa omkring och insupa miljön, glädjen och energin där under en eller flera dagar. Särskilt på sommaren när Liseberg har sin huvudsäsong kan det vara mysigt att spendera en härlig sommarkväll bland allt som händer där. photo-1419847359648-f75ea40be039De arrangerar även olika musikuppträdanden och många kända artister har framfört konserter på Lisebergs scener under årens lopp.

Koppla av under en hel dag

Under sommaren finns det så mycket man vill hinna med. Du kanske vill hinna fixa i trädgården och till exempel investera i ett växthus, renovera sommarstugan, åka på den där weekendresan eller bege dig ut på en kort eller lång båttur. Oavsett vad dina planer är, kan det vara skönt att bara ta en dag “ledigt” från alla måsten och besöka Liseberg. Om du har barn kommer de nästan garanterat att få en minnesvärd dag bland alla attraktioner, godsaker och aktiviteter. Har du inga barn kan du ändå unna dig en dag utan en massa tider att passa, och bara ha kul utan förbehåll. Om du lätt blir åksjuk finns det åkattraktioner som inte går så fort eller snurrar, och det finns även en simulator som kan vara värd att prova. Blir du hungrig finns ett stort urval av restauranger och kaféer på Liseberg, och självklart hittar du även den obligatoriska sockervadden!

Attraktioner på Liseberg

Det fins som sagt väldigt många attraktioner på Liseberg och det tillkommer nya nästan varje år. Givetvis finns den klassiska berg- och dalbanan, men även lugnare aktiviteter finns för den som lätt blir åksjuk. Gillar du spänning och skräck finns det ett spökhus som du kan besöka, eller “Spökhotellet Gasten” som det heter. Här får du en rundvandring och du vet aldrig riktigt säkert vem som kan dyka upp! Åker du med barn bör du däremot tänka efter om de har åldern inne för en sådan aktivitet, då det kan bli ganska skrämmande om man är för liten. För att vara säker på att ditt barn kan ta del av en attraktion finns även längdstickor vid alla åkattraktioner som visar vilken den minsta längden är för att man ska kunna åka. Det finns även informationsvärdar- och värdinnor inne på Liseberg som du kan fråga det mesta om du har några funderingar. Köp ett åkband för att åka hur många attraktioner du vill under en hel dag, eller ett åkband som innebär ett visst antal åkkuponger.

litepress